4 juni 2014
19:00

Varbergs GIF

Referat: Tvååker/Galtabäck - Varbergs GIF

Denna kväll stod Tvååker/Galtabäck som motståndare i en tidig seriefinal. T/G hade vunnit alla matcher utom mot Onsala som vi slagit och vunnit mot LGM som vi förlorat mot så matchutgången kändes öppen. Att detta T/G var ett annat än deras 03-lag var ganska tyligt då deras lag bytte om i omklädningsrummet mitt emot. Första tanken när vi såg dem var att "detta måste vara ett annat lag än det vi ska möta..." då flera av dem var huvudet högre än de flesta av våra grabbar. Men, så var det alltså och vår skicklighet i att spela runt dem skulle sättas på prov!

Matchen inleddes i ett högt tempo från start och vi tog tidigt kommando och 10 minuter in i första halvlek kunde vi sätta in 1-0 efter ett snabbt fint anfall. T/G kom igen och kunde både reducera och ta ledningen innan halvtid efter att de sprungit sig fria i mitten.

I inledningen av andra halvlek pressade T/G på men vi stod emot bra och vände succesivt spelet och tog över allt mer. I mitten av halvleken orkar T/G's försvar inte värja sig utan river ner en av våra killar och vi får straff som vi säkert placerar in till 2-2. Vi fortsätter ligga på för att ta ledningen och har ett stort bollinnehav och flera skott och frisparkar både på mål och strax utanför. Tyvärr hade T/G bollar som var ganska "pösiga" och våra skott blir inte någon riktig fart på. Missgynnade nog oss mer än dem då T/G knapp skjöt ett distansskott alls under hela matchen. T/G tajtade till försvaret och hade enstaka kontringar som vi bröt. Dock kom detta att bli avgjort som många andra stora matcher, på små marginaler och tillfälligheter. Endast 2 minuter före full tid kommer T/G med en kontring och vi får inte bort bollen. Kalabalik uppstår och en av T/G-spelarna får på en oväntad klackspark som förtretligt rullar in i vårt mål. Återstående 2 minuter präglas av långa undansparkningar från T/G som det tar lång tid att hämta. Vi får en hörna i slutet men lyckas tyvärr inte trycka in den och matchen slutar 3-2 till T/G.

När man är på tränarutbildnignar talas det mycket om att se till prestation och inte bara resultatet och denna match är ett typexempel på hur det kan gestalta sig i verkligheten. Vi gör en kanonmatch, är det bättre laget spelmässigt och borde fått med oss 1 pinne i alla fall. T/G som ändå var serieledare hängde inte med när vi rullade boll och vi spelade både med hjärta och hjärna. Tillfälligheter och detaljer gör dock att resultat inte alltid är rättvisa och visst känns det surt att behöva åka från Övrevi utan poäng. Dock kan vi samtidigt konstatera att vi för varje match lär oss allt mer, får ett högre tempo och blir starkare och starkare. Vi blickar framåt mot de två sista matcherna i denna serie och ser positivt på hur grabbarna och laget utvecklats!